Alarmklasse 1

Vandaag een afspraak, morgen bij u op locatie inbouwen!

Home 9 Alarmklasse 1
Uw verzekeraar geeft aan dat u een autoalarm met alarmklasse 1 moet laten inbouwen. U bent daarom op zoek naar een erkend installatiebedrijf. Bij MDP plant u direct uw inbouwafspraak, zodat u snel en veilig op weg bent. Een autoalarm van MDP voldoet aan alle eisen die door verzekeraars worden gesteld om in aanmerking te komen voor een lagere premie. Wij hanteren een vaste prijs per alarmklasse, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. U wordt volledig ontzorgd doordat wij uw autoalarm bij u thuis op locatie of op het werk inbouwen.
diefstal van auto voorkomen met een alarmsysteem van mdp

Inbouw afspraak maken

Naam(Vereist)
Als het kenteken niet bekend is vul dan het merk, model en bouwjaar in het opmerkingsveld.
Gewenst alarmtype? Maak onderstaand een keuze
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

binnen 1 dag uw autoalarm laten installeren

Wij beschikken over alle door de verzekeraar verplichte certificeringen.

Wij beschikken over alle door de verzekeraar verplichte certificeringen.

een autoalarm instellen
inbouwspecialist mdp is KIWA gecertificeerd

Wat onze klanten zeggen

Daniël MonéDaniël Moné
14:45 14 Nov 23
Wat een topservice en vriendelijke monteur, de inbouw van mijn alarmsysteem is hartstikke goed gegaan! Duidelijke en goede prijzen die vooraf gecommuniceerd worden.
Alex StolkerAlex Stolker
18:32 13 Nov 23
Toppers!
Anco van GeffenAnco van Geffen
13:40 13 Nov 23
Top service. Alles verloopt precies zoals ze dit wordt beloofd op de website. Een aanrader
Vijay KumanjiVijay Kumanji
12:10 13 Nov 23
Vriendelijk personeel en snel mijn autoalarm ingebouwd. Duidelijke prijzen, geen verrassingen.
Phidan DaoPhidan Dao
14:08 06 Nov 23
js_loader

Veelgestelde vragen over Klasse 1

Waarom een Alarmklasse 1 laten inbouwen?

De SCM Alarmklasse 1 Startonderbreker biedt u de garantie van veiligheid en gebruiksgemak. De startonderbreker wordt geactiveerd zodra u het contact van uw auto uitschakelt, waardoor uw voertuig automatisch wordt beveiligd. Het ontgrendelen van de startblokkering is eenvoudig en kan met behulp van de bijbehorende sleutel of code, waardoor alleen geautoriseerde gebruikers de auto kunnen starten.

Hoe werkt de startonderbreker?

Een startonderbreker is een belangrijk onderdeel van autoalarmen en beveiligingssystemen in auto’s. Het is ontworpen om te voorkomen dat een voertuig gestart wordt zonder de juiste autorisatie, zoals een sleutel of een transponder.

Een Alarmklasse 1 startonderbreker onderbreekt de elektrische stroom naar de startmotor waardoor uw auto niet kan worden gestart. De startonderbreker wordt geactiveerd wanneer de sleutel in het contactslot wordt verwijderd of wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld.

De meest voorkomende vorm van een alarmklasse 1 startonderbreker werkt met behulp van een transponderchip in de autosleutel. De chip communiceert draadloos met een ontvanger in de auto wanneer de sleutel in het contactslot wordt gestoken. Alleen als de transponder in de sleutel de juiste code naar de ontvanger stuurt, wordt de startonderbreker gedeactiveerd en kan de auto worden gestart. Dit zorgt ervoor dat dieven uw auto niet kunnen starten, zelfs als ze fysieke toegang tot de sleutel hebben.

Kan ik de Alarmklasse 1 Startonderbreker gemakkelijk bedienen?

Het bedienen van de Alarmklasse 1 startonderbreker in uw auto is vrij eenvoudig en vereist geen speciale handelingen van u als bestuurder. Deze startonderbreker werkt als volgt:

De startonderbreker wordt geactiveerd wanneer de sleutel uit het contactslot wordt verwijderd of wanneer het beveiligingssysteem van de auto wordt ingeschakeld. Dit gebeurt automatisch en vereist geen extra handelingen.

Om de Alarmklasse 1 startonderbreker te deactiveren en de auto te starten, plaatst u de sleutel in het contactslot en draait u deze naar de juiste stand. Als uw auto gebruikmaakt van een modernere technologie, zoals een transponderchip of een slimme sleutel, wordt de startonderbreker automatisch gedeactiveerd wanneer de geautoriseerde sleutel in de buurt van uw auto komt.

Nadat de startonderbreker is gedeactiveerd en de sleutel correct is geplaatst, kunt u de auto starten door de contactsleutel om te draaien.

Het bedienen van de startonderbreker gebeurt dus naadloos als onderdeel van het normale startproces van de auto. Het is belangrijk op te merken dat dit beveiligingssysteem vooral bedoeld is om ongeautoriseerd gebruik van de auto te voorkomen, zoals autodiefstal. Het is ontworpen om eenvoudig te worden geïntegreerd in het dagelijkse gebruik van de auto door geautoriseerde bestuurders.

Houd er rekening mee dat de specifieke bedieningswijze en het type startonderbreker kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van uw auto, evenals het gebruikte beveiligingssysteem.

Welke alarmklasse is nodig voor het verzekeren van mijn auto?

De eisen verschillen per verzekeraar. Een verzekeraar eist bijvoorbeeld een beveiliging vanaf klasse 3 voor auto’s vanaf een cataloguswaarde van € 50.000. Maar voor auto’s met een cataloguswaarde tot € 75.000 gelden er bijvoorbeeld geen beveiligingseisen als de auto bij het verzekeren 4 jaar of ouder is.

 

Waarom géén af-fabriek alarm en wel een alarm met eigen autorisatie?

Het SCM Alarmklasse 1-systeem is geschikt voor verschillende auto’s, toch kunnen er specifieke eisen zijn afhankelijk van de verzekeraar en het type auto. Sommige auto’s hebben mogelijk al een geavanceerd beveiligingssysteem, terwijl andere voertuigen mogelijk extra beveiliging nodig hebben.

Het is verstandig om professioneel advies in te winnen voordat u een keuze maakt voor het juiste alarmsysteem in uw auto.

Heeft mijn auto een SCM certificaat?

Wilt u weten of er een certificaat op uw auto is afgegeven? Doe dan de kentekencheck. Het certificaat kunt u overleggen aan uw verzekeringsmaatschappij als bewijs dat uw voertuig is beveiligd met een goedgekeurd beveiligingssysteem. Houdt u er rekening mee dat het certificaat een geldigheidsduur heeft.

Wat is een KIWA SCM certificering?

Diefstal van allerlei soorten voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. Via een voertuigvolgsysteem kan een gestolen voertuig worden teruggevonden. Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. De belangrijkste werkzaamheden zijn het bewaken van de kwaliteit van beveiligingssystemen met het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging en het bewaken van de kwaliteit van de uitgevoerde inbouwwerkzaamheden door inbouwbedrijven CCV voertuigbeveiliging erkend door Kiwa SCM.

Voor alle systemen en medewerkers voldoet MDP aan alle certificeringen.