Autoalarm inbouwen

Vandaag een afspraak, direct bij u op locatie ingebouwd!

Home 9 Autoalarm inbouwen

Een autoalarm inbouwen, omdat autodieven altijd op de loer liggen en ook u hiervan niet het slachtoffer wil worden. Daarom is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen, zoals het laten inbouwen van een auto alarm door MDP. Onze inbouwspecialisten, die jaarlijks getraind worden door KIWA, hebben ruimschoots ervaring opgedaan in de automobielindustrie en zijn echte liefhebbers van auto’s. Met een KIWA SCM gecertificeerd alarmsysteem bent u verzekerd van inbraak- en diefstalpreventie zodat u altijd met een veilig gevoel kunt gaan slapen.

inbouwspecialist mdp is KIWA gecertificeerd

Inbouw afspraak maken

Naam(Vereist)
Als het kenteken niet bekend is vul dan het merk, model en bouwjaar in het opmerkingsveld.
Gewenst alarmtype? Maak onderstaand een keuze
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
binnen 1 dag uw autoalarm laten installeren
een autoalarm instellen

Waarom kiest men voor MDP?

inbouwspecialist mdp is KIWA gecertificeerd

Wat onze klanten zeggen

Daniël MonéDaniël Moné
14:45 14 Nov 23
Wat een topservice en vriendelijke monteur, de inbouw van mijn alarmsysteem is hartstikke goed gegaan! Duidelijke en goede prijzen die vooraf gecommuniceerd worden.
Alex StolkerAlex Stolker
18:32 13 Nov 23
Toppers!
Anco van GeffenAnco van Geffen
13:40 13 Nov 23
Top service. Alles verloopt precies zoals ze dit wordt beloofd op de website. Een aanrader
Vijay KumanjiVijay Kumanji
12:10 13 Nov 23
Vriendelijk personeel en snel mijn autoalarm ingebouwd. Duidelijke prijzen, geen verrassingen.
Phidan DaoPhidan Dao
14:08 06 Nov 23
js_loader

Veelgestelde vragen

Welke alarmklasse is nodig voor het verzekeren van mijn auto?

De eisen verschillen per verzekeraar. Een verzekeraar eist bijvoorbeeld een beveiliging vanaf klasse 3 voor auto’s vanaf een cataloguswaarde van € 50.000. Maar voor auto’s met een cataloguswaarde tot € 75.000 gelden er bijvoorbeeld geen beveiligingseisen als de auto bij het verzekeren 4 jaar of ouder is.

 

Welke alarmklassen voor mijn autoalarm zijn er?

Er zijn vijf verschillende soorten beveiligingssystemen met SCM-certificering beschikbaar:

Klasse Startonderbreker (auto alarmklasse 1): Dit is een basisniveau beveiligingssysteem dat de start van uw auto verhindert als een ongeautoriseerde toegangspoging wordt waargenomen.

Klasse Alarmsysteem (auto alarmklasse 2): Dit alarmsysteem gaat een stap verder dan klasse 1 en omvat geluidsalarmen en detectie van bijvoorbeeld deuren die worden geopend zonder toestemming.

Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie (auto alarmklasse 3): Naast de functies van klasse 2, kan dit systeem ook de hellingshoek van de auto detecteren, wat nuttig is om bijvoorbeeld het optillen van de auto te signaleren.

Voertuigvolgsystemen (auto alarmklasse 4 en 5): Deze systemen gaan nog een stap verder en stellen u in staat om uw voertuig te volgen via GPS, wat erg handig is in geval van diefstal.

Voertuigen die na 1998 zijn geproduceerd, zijn doorgaans al uitgerust met een goedgekeurde startonderbreker (alarmklasse 1). Er zijn echter enkele uitzonderingen, zoals de Tesla Model S en Tesla Model 3, deze zijn niet voorzien van alarmklasse 1 beveiliging.

Als u een diefstalgevoelige auto rijdt, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus, Landrover of Mercedes, stellen verzekeraars soms hogere beveiligingseisen dan bij andere auto’s.

Heeft mijn auto een SCM certificaat?

Wilt u weten of er een certificaat op uw auto is afgegeven? Doe dan de kentekencheck. Het certificaat kunt u overleggen aan uw verzekeringsmaatschappij als bewijs dat uw voertuig is beveiligd met een goedgekeurd beveiligingssysteem. Houdt u er rekening mee dat het certificaat een geldigheidsduur heeft.

Wat is een KIWA SCM certificering?

Diefstal van allerlei soorten voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. Via een voertuigvolgsysteem kan een gestolen voertuig worden teruggevonden. Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. De belangrijkste werkzaamheden zijn het bewaken van de kwaliteit van beveiligingssystemen met het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging en het bewaken van de kwaliteit van de uitgevoerde inbouwwerkzaamheden door inbouwbedrijven CCV voertuigbeveiliging erkend door Kiwa SCM.

Voor alle systemen en medewerkers voldoet MDP aan alle certificeringen.

Hoe lang is het SCM certificaat van mijn autoalarm geldig?

Wanneer het in uw auto ingebouwde alarm is goedgekeurd door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging, krijgt u een SCM-certificaat. Deze is drie jaar geldig. Daarna moet u het certificaat elk jaar verlengen met een inspectie en eventueel onderhoud aan uw alarmsysteem.

Hoe werkt de startonderbreker?

Een startonderbreker is een belangrijk onderdeel van SCM autoalarmen en beveiligingssystemen in auto’s. Het is ontworpen om te voorkomen dat een voertuig gestart wordt zonder de juiste autorisatie, zoals een sleutel of een transponder.

Een Alarmklasse 1 startonderbreker onderbreekt de elektrische stroom naar de startmotor waardoor uw auto niet kan worden gestart. De startonderbreker wordt niet alleen geactiveerd wanneer de sleutel in het contactslot wordt verwijderd maar wordt ook geactiveerd wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld.

De meest voorkomende vorm van een alarmklasse 1 startonderbreker werkt met behulp van een transponderchip in de autosleutel. De chip communiceert draadloos met een ontvanger in de auto wanneer de sleutel in het contactslot wordt gestoken. Alleen als de transponder in de sleutel de juiste code naar de ontvanger stuurt, wordt de startonderbreker gedeactiveerd en kan de auto worden gestart. Dit zorgt ervoor dat dieven uw auto niet kunnen starten, zelfs als ze fysieke toegang tot de sleutel hebben.

Waarom géén af-fabriek alarm en wel een alarm met eigen autorisatie?

Het SCM Alarmklasse 1-systeem is geschikt voor verschillende auto’s, toch kunnen er specifieke eisen zijn afhankelijk van de verzekeraar en het type auto. Sommige auto’s hebben mogelijk al een geavanceerd beveiligingssysteem af fabriek, terwijl andere voertuigen mogelijk extra beveiliging nodig hebben.

Het is verstandig om professioneel advies in te winnen voordat u een keuze maakt voor het juiste SCM alarmsysteem in uw auto.

Moet ik mijn autoalarm jaarlijks laten keuren?

Uw alarmsysteem dient periodiek gecontroleerd te worden, waaronder ook een officiële afmelding bij de SCM. Doet u dit niet, dan verliest uw alarmsysteem het certificaat. Hiermee voldoet u niet meer aan de eisen die de verzekering stelt aan het alarmsysteem. Mocht er iemand kwaad willen doen, dan kunt u zich met de jaarlijkse keuring een hoop ellende besparen.

De periodieke keuring houdt in dat uw alarmsysteem vanaf het derde jaar, jaarlijks gekeurd dient te worden.

Ik wil een alarmklasse 4 of 5 laten inbouwen, hoe werkt dit voertuigvolgsysteem?

Een voertuigvolgsysteem, ook wel bekend als een GPS-tracker of track-en-trace-systeem, is een geavanceerd beveiligings- en traceersysteem dat wordt gebruikt om de locatie van een voertuig in realtime te volgen.

Het systeem maakt gebruik van GPS-technologie in combinatie met communicatietechnologieën om de exacte positie van het voertuig te bepalen en deze informatie naar een centrale server of een monitoringstation te verzenden. Het voertuigvolgsysteem werkt als volgt:

GPS-ontvangst

Het systeem is uitgerust met een GPS-ontvanger die signalen opvangt van meerdere satellieten in de ruimte. Door deze signalen te ontvangen en te verwerken, kan het systeem de exacte geografische locatie van uw auto berekenen.

Communicatie

Het voertuigvolgsysteem heeft een communicatiemodule, meestal met een SIM-kaart, die gebruikt wordt om gegevens te verzenden naar een centrale server. Dit kan gebeuren via mobiele netwerken (GSM/3G/4G) of zelfs via satellietcommunicatie, afhankelijk van de beschikbaarheid en dekking.

Centrale server

De gegevens die worden verzonden door het voertuigvolgsysteem, worden ontvangen en verwerkt door een centrale server. Deze server slaat de locatie- en bewegingsinformatie op en maakt deze toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers via software of een webbased platform.

Realtime tracking

Als eigenaar van het voertuig kunt u realtime de locatie van het voertuig volgen via een computer, smartphone of tablet met toegang tot het trackingplatform. Hierdoor kunt u de voortgang van het voertuig volgen en in geval van diefstal direct reageren.

Geofencing en meldingen

Veel voertuigvolgsystemen bieden geofencing mogelijkheden, waarmee je virtuele grenzen kunt instellen voor het voertuig. Als het voertuig deze grenzen overschrijdt, kan het systeem automatisch waarschuwingen sturen naar u als eigenaar of beheerder. Dit is handig om ongeautoriseerd gebruik of diefstal te detecteren.

Historische gegevens en rapportage

Voertuigvolgsystemen slaan doorgaans ook historische gegevens op, waarmee u routes en activiteiten van het voertuig in het verleden kunt analyseren. Dit kan handig zijn voor wagenparkbeheer, onderhoudsplanning en beveiligingsdoeleinden.

Voertuigvolgsystemen worden vaak gebruikt voor beveiligingsdoeleinden, maar ze hebben ook toepassingen in wagenparkbeheer, logistiek en transport, en zelfs voor persoonlijke voertuigen om diefstalpreventie en het terugvinden van voertuigen te verbeteren.