Wat is een startonderbreker?

Voorkom diefstal van uw voertuig met een startonderbreker van MDP.

Wat is een startonderbreker?

Voorkom diefstal van uw voertuig met een startonderbreker van MDP.

Home 9 Wat is een startonderbreker?

Een startonderbreker is een beveiligingsvoorziening die is ontworpen om ongeautoriseerd gebruik van uw auto te voorkomen. Het is een elektronisch systeem dat voorkomt dat een auto of camper kan worden gestart zonder de juiste sleutel, code of identificatiemethode.

Het meest voorkomende voorbeeld van een startonderbreker is een autosleutel met een geïntegreerde chip (ook wel een transponder genoemd). De chip in de sleutel communiceert met uw auto wanneer de sleutel in het contactslot wordt gestoken. Als de sleutel niet de juiste code overdraagt of niet wordt herkend, zal het voertuig niet starten. Dit maakt het moeilijker voor dieven om een voertuig te stelen, aangezien ze zowel de sleutel als de juiste code nodig hebben.

diefstal van auto voorkomen met een alarmsysteem van mdp

Inbouw afspraak maken

Naam(Vereist)
Als het kenteken niet bekend is vul dan het merk, model en bouwjaar in het opmerkingsveld.
Gewenst alarmtype? Maak onderstaand een keuze
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe wordt een startonderbreker ingebouwd?

 
Het inbouwen van een startonderbreker is een taak voor inbouwspecialisten, aangezien elektrische en elektronische componenten in uw auto worden aangepast of toegevoegd. Hieronder hebben wij het inbouwproces voor u op een rijtje gezet.

Bepaal het juiste type startonderbreker met uw inbouwspecialist

Er zijn verschillende soorten startonderbrekers beschikbaar op de markt, variërend van eenvoudige transpondersleutels tot geavanceerde elektronische systemen. Kies het type startonderbreker dat het beste bij uw auto past en voldoet aan de gewenste beveiligingseisen van uw verzekeraar.

Uw auto wordt gedemonteerd

Om toegang te krijgen tot de bedrading en elektronica van de auto, moeten delen van het interieur worden gedemonteerd. Dit kan onder andere het verwijderen van dashboardpanelen, de stuurkolom en andere componenten omvatten.

De startonderbreker wordt verbonden met de ontstekings- en brandstofsystemen

De startonderbreker wordt verbonden met de ontsteking en het brandstofsysteem van uw auto. Dit houdt in dat er draden moeten worden doorgesneden en verbonden met het startonderbrekersysteem.

Het programmeren van de startonderbreker

Als het startonderbrekersysteem een elektronische code of transponder gebruikt, moet deze worden geprogrammeerd om te communiceren met de voertuigelektronica. Dit is vaak een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de startonderbreker correct werkt.

Uw inbouwspecialist test het systeem

Nadat de startonderbreker is ingebouwd, moet het voertuig grondig worden getest om ervoor te zorgen dat het systeem goed functioneert. Dit omvat het starten van het voertuig met de juiste sleutel of code en controleren of uw auto niet start met onjuiste sleutels of codes.

Uw auto is gereed

Nadat de startonderbreker met succes is ingebouwd en getest, worden alle gedemonteerde onderdelen van het voertuig weer op hun plaats gezet, is uw auto optimaal beveiligd en kunt u met een gerust gevoel gaan slapen.

Wat onze klanten zeggen

Daniël MonéDaniël Moné
14:45 14 Nov 23
Wat een topservice en vriendelijke monteur, de inbouw van mijn alarmsysteem is hartstikke goed gegaan! Duidelijke en goede prijzen die vooraf gecommuniceerd worden.
Alex StolkerAlex Stolker
18:32 13 Nov 23
Toppers!
Anco van GeffenAnco van Geffen
13:40 13 Nov 23
Top service. Alles verloopt precies zoals ze dit wordt beloofd op de website. Een aanrader
Vijay KumanjiVijay Kumanji
12:10 13 Nov 23
Vriendelijk personeel en snel mijn autoalarm ingebouwd. Duidelijke prijzen, geen verrassingen.
Phidan DaoPhidan Dao
14:08 06 Nov 23
js_loader
binnen 1 dag uw autoalarm laten installeren
veilig op weg met de startonderbreker
een autoalarm instellen

Mijn auto start niet, kan ik de startonderbreker resetten?

 

Als uw auto niet start en u vermoedt dat de startonderbreker mogelijk het probleem veroorzaakt, zijn er enkele stappen die u zelf kunt volgen om de situatie op te lossen voordat u professionele hulp inschakelt. Hieronder leest u meer over de algemene stappen die u kunt volgen om te proberen de startonderbreker te resetten.

Controleer de sleutel

Zorg ervoor dat u de juiste sleutel gebruikt voor het voertuig. Als u meerdere sleutels heeft, probeer dan een andere sleutel om te zien of de sleutel het probleem veroorzaakt.

Controleer de batterij van de sleutel

In het geval dat u een sleutel met een afstandsbediening of een elektronische chip gebruikt, kan een lege batterij ervoor zorgen dat de sleutel niet correct communiceert met de startonderbreker. Vervang de batterij indien nodig.

Controleer de waarschuwingslampjes op het dashboard

Bij sommige auto’s licht er een waarschuwingslampje op het dashboard op als er een probleem is met de startonderbreker. Raadpleeg de handleiding van uw voertuig om de betekenis van deze waarschuwingslampjes te achterhalen en te bepalen of er sprake is van een startonderbrekerprobleem.

Wacht en probeer opnieuw

In sommige gevallen kan een tijdelijk probleem met de startonderbreker worden opgelost door enkele minuten te wachten en vervolgens opnieuw te proberen de auto te starten.

Ontkoppel de accu

Als u de auto niet kunt starten en vermoedt dat er een probleem is met de startonderbreker, kunt u de accukabels tijdelijk ontkoppelen en opnieuw aansluiten. Dit kan soms helpen bij het resetten van het elektronische systeem, maar het kan ook leiden tot het verlies van bepaalde instellingen en gegevens in uw auto.

Raadpleeg de handleiding

Controleer de handleiding van uw auto voor specifieke instructies met betrekking tot het resetten van de startonderbreker of het omgaan met startproblemen.

Als deze stappen u niet verder helpen en u nog steeds niet in staat bent om de auto te starten, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren inbouwspecialist kan de oorzaak van het probleem diagnosticeren en repareren. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het resetten van de startonderbreker, omdat onjuist handelen het probleem kan verergeren of de beveiliging van uw auto kan aantasten.

Veelgestelde vragen over de startonderbreker

Hoe werkt de startonderbreker?

Een startonderbreker is een belangrijk onderdeel van autoalarmen en beveiligingssystemen in auto’s. Het is ontworpen om te voorkomen dat een voertuig gestart wordt zonder de juiste autorisatie, zoals een sleutel of een transponder.

Een Alarmklasse 1 startonderbreker onderbreekt de elektrische stroom naar de startmotor waardoor uw auto niet kan worden gestart. De startonderbreker wordt geactiveerd wanneer de sleutel in het contactslot wordt verwijderd of wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld.

De meest voorkomende vorm van een alarmklasse 1 startonderbreker werkt met behulp van een transponderchip in de autosleutel. De chip communiceert draadloos met een ontvanger in de auto wanneer de sleutel in het contactslot wordt gestoken. Alleen als de transponder in de sleutel de juiste code naar de ontvanger stuurt, wordt de startonderbreker gedeactiveerd en kan de auto worden gestart. Dit zorgt ervoor dat dieven uw auto niet kunnen starten, zelfs als ze fysieke toegang tot de sleutel hebben.

Kan ik de Alarmklasse 1 Startonderbreker gemakkelijk bedienen?

Het bedienen van de Alarmklasse 1 startonderbreker in uw auto is vrij eenvoudig en vereist geen speciale handelingen van u als bestuurder. Deze startonderbreker werkt als volgt:

De startonderbreker wordt geactiveerd wanneer de sleutel uit het contactslot wordt verwijderd of wanneer het beveiligingssysteem van de auto wordt ingeschakeld. Dit gebeurt automatisch en vereist geen extra handelingen.

Om de Alarmklasse 1 startonderbreker te deactiveren en de auto te starten, plaatst u de sleutel in het contactslot en draait u deze naar de juiste stand. Als uw auto gebruikmaakt van een modernere technologie, zoals een transponderchip of een slimme sleutel, wordt de startonderbreker automatisch gedeactiveerd wanneer de geautoriseerde sleutel in de buurt van uw auto komt.

Nadat de startonderbreker is gedeactiveerd en de sleutel correct is geplaatst, kunt u de auto starten door de contactsleutel om te draaien.

Het bedienen van de startonderbreker gebeurt dus naadloos als onderdeel van het normale startproces van de auto. Het is belangrijk op te merken dat dit beveiligingssysteem vooral bedoeld is om ongeautoriseerd gebruik van de auto te voorkomen, zoals autodiefstal. Het is ontworpen om eenvoudig te worden geïntegreerd in het dagelijkse gebruik van de auto door geautoriseerde bestuurders.

Houd er rekening mee dat de specifieke bedieningswijze en het type startonderbreker kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van uw auto, evenals het gebruikte beveiligingssysteem.

Heeft mijn auto een SCM certificaat?

Wilt u weten of er een certificaat op uw auto is afgegeven? Doe dan de kentekencheck. Het certificaat kunt u overleggen aan uw verzekeringsmaatschappij als bewijs dat uw voertuig is beveiligd met een goedgekeurd beveiligingssysteem. Houdt u er rekening mee dat het certificaat een geldigheidsduur heeft.

Wat is een KIWA SCM certificering?

Diefstal van allerlei soorten voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. Via een voertuigvolgsysteem kan een gestolen voertuig worden teruggevonden. Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. De belangrijkste werkzaamheden zijn het bewaken van de kwaliteit van beveiligingssystemen met het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging en het bewaken van de kwaliteit van de uitgevoerde inbouwwerkzaamheden door inbouwbedrijven CCV voertuigbeveiliging erkend door Kiwa SCM.

Voor alle systemen en medewerkers voldoet MDP aan alle certificeringen.